Prosinac u Čabru obilježila je tematska radionica „Čabarska božićna bajka“ koja je okupila 68-ero djece iz Čabra, Tršća, Prezida, Gerova, Plešci te gosta iz grada Krka. Članovi Udruge u suradnji s Pastoralnim centrom Kćeri Marije Pomoćnice za djecu smo organizirali prigodno božićno druženje kroz brojne radionice koje su vodile: Sanda Erent „Božić u srcu“, slikanje na staklu, Tea Jotić „Raskoš Božića“, izrada božićnog nakita od drvenih perlica i fimo mase, Tina Malnar „Betlehemska zvijezda“ pjevanje božićnih pjesmica i stvaranje zvučne slikovnice, Maja Karabaić „Tko voli zimu“ izrada lutaka i lutkarski igrokaz, Tina Malnar „Čarobno božićno drvce“ izrada božićnog drvca od grančica i drvenih prutića, Marija Maja Dolenec „Slatki okus Božića“, izrada božićnih kolača, Dragica Devčić „Isus se rodi“, izrada božićnih figurica od gipsa i Sanja Branišelj „Božićno bdijenje“ gledanje filmova u duhu Božića. Druženje je započelo 22.prosinca 2012. u 16.00 sati pozdravnim govorom organizatora i predstavljanjem radionica. Učenici su bili izrazito kreativni i vrijedni do kasnih večernjih sati, a nakon toga su se opustili i nastavili družiti uz omiljene božićne filmove. Djeci je bila organizirana marenda i noćenje u Pastoralnom centru Kćeri Marije Pomoćnice. Sljedećeg jutra učenici su svoje uratke predstavili roditeljima i prijateljima koji su prisustvovali završnoj svečanosti ispred dvorca „Zrinskih“. Mnogi su istaknuli kako je ovakav oblik druženja bio jedno lijepo iskustvo kojeg svakako žele ponoviti.
DSCN1790DSCN1781DSCN1787

DSCN1801DSCN179314 DSCN1798