Udruga mladih „Motus“ i ove je godine okupila djecu grada Čabra na prigodnom, dvodnevnom božićnom druženju koje se odvijalo 21. i 22. prosinca 2013. u Župnom uredu u Čabru.

Na ovogodišnjim radionicama učenici su izrađivali ukrase za bor od grančica, pripremali zdrave kolače, oblikovali anđele od češera, ukrašavali kutijice salvetnom tehnikom, šivali cvjetiće od tkanine, zabavljali se uz božićne igre, a najveće oduševljenje bila je radionica izrada jaslica koje su tijekom blagdana ukrašavale grad Čabar. Nakon kreativnog i zabavnog djela učenici su večer proveli uz božićne filmove, a ispunjeni veseljem i zadovoljstvom svoje su druženje nastavili ujutro uz zanimljive božićne priče. Još jedna „Čabarska božićna bajka“ završila je odlaskom na sv. misu i razgledavanjem štanda sa dječjim uradcima.

Cilj druženja bio je unaprijediti najveće ljudske vrijednosti ljubav, prijateljstvo, zajedništvo kroz posebno blagdansko ozračje te potaknuti želju za stvaranjem i kreativnim izražavanjem, u čemu smo kao Udruga, sudeći prema odazivu djece, i ovoga puta uspjeli.

DSCN3249DSCN3248DSCN3250

DSCN3255DSCN3251DSCN3257