UDRUGA MLADIH “MOTUS” POSTIŽE SVE BOLJE REZULTATE U RADU S DJECOM

            Veljača je bila izuzetno uspješan mjesec za članove Udruge mladih “Motus” iz Čabra, koji već nekoliko godina rade s djecom i mladima i postižu odlične rezultate.

            Marko Žagar i NikolPetelin na nedavno održanom drugom kolu Županijske karate lige u Mavrincima proglašeni su najuspješnijim sportašima u KSPGŽ za 2015.g te im je za taj uspjeh predsjednik Karate Saveza Primorsko-goranske županije Namik Dizdarević uručio plakete.

            Prošlog vikenda Matej Košmrl i Marko Žagar među 600 natjecatelja osvajaju brončane medalje na Delta kupu u Rijeci, dok u isto vrijeme mlade plesačice u dvije dobne kategorije pod vodstvom trenerica Sande Erent i Mateje Štimac svojom maštovitom koreografijom i usklađenošću pokreta osvajaju žiri svojim nastupom i pobjeđuju na natjecanju Rijeka dance Spektakl te osvajaju zlatne, srebrne i brončane medalje u plesnoj disciplini rekreacijski fitnes.

            Velike zasluge za vođenje udruge pripadaju i samoj predsjednici Udruge, učiteljici Sandi Erent, koja udrugu vodi od samih početaka i većinu svog slobodnog vremena posvećuje upravo radu s djecom. O svojih pet godina angažiranja u Udruzi ”Motus” gđica Sanda Erent kaže, ”Izuzetno sam ponosna na rezultate koji se postižu. U radu s djecom  ponekad je potrebno puno strpljenja, ljubavi i odricanja. Ponekad je teško uskladiti posao, privatni život i rad s djecom izvan škole, ali svaki njihov uspjeh velika mi je motivacija za daljnji rad. Uvijek mi je bila želja približiti djeci našeg kraja sadržaje koje su dosad mogli pohađati samo u nekim većim gradovima. Nakon više godina rada, truda i upornosti mogu reći da sam u tome potpuno uspjela. Početak nije bio lak, ali iz godine u godinu postala sam sve zadovoljnija našim radom.

Suradnja s KK “Delta“ iz Rijeke i njihovim profesionalnim trenerom Nevenom Petrovićem započela je u rujnu 2011.godine. U našim je karatistima već na prvom polaganju za viša zvanja prepoznat veliki potencijal. Mnogi su karatisti osim redovitih pohađanja treninga sudjelovali na zimskim pripremama u Fužinama i ljetnom karate kampu u Selcu. Svoja su znanja pokazali na Županijski natjecanjima, gdje su na prvom sudjelovanju osvojili brojne medalje. U školskoj 2014./2015. godini devetero naših karatista sudjelovalo je u Županijskoj ligi, Delta Kupu, Prvenstvu regije i Krk Kupu te su ukupno osvojili 29 medalji od čega 5 zlata, 2 srebra i 11 bronci u katama, te 2 srebra i 9 bronci u borbama.

            U isto smo vrijeme započeli s plesnim aktivnostima za djecu, a plesačice su tada vodili treneri Društva za ples „Superdance“ iz Rijeke.  Zbog većeg interesa djece ples se proširuje i u okolna mjesta Gerovo i Tršće, a plesačice, uz mene, počinju voditi još i učiteljice Jelena Turk i Sanja Branišelj. Osim sudjelovanja na brojnim priredbama i svečanostima u našem gradu, u ožujku 2013. godine plesačice po prvi puta sudjeluju na natjecanju „Rijeka dance spektakl“ i osvajaju drugo mjesto. U rujnu 2014. godine Udruga pokreće prve Čabarske mažoretkinje koje po završetku temeljne škole Hrvatskog mažoret saveza za trenere mažoretkinja i dobivanjem licence trenerice počinjem i sama voditi. Odaziv djece postaje sve brojniji a plesačice i dalje nastavljaju nizati uspjehe. U školskoj godini 2014./2015. ponovno su sudjelovale na plesnom natjecanju „Rijeka dance spektakl“ te u kategoriji cicibana i djece osvojile drugo mjesto za što su im pripale srebrne medalje. Natjecanje se odvijalo po plesnim kategorijama, a plesačice su se natjecale u plesnoj disciplini sportskih rekreacijskih plesova. U tijeku je šivanje uniformi za naše najstarije mažoretkinje u čemu nam je financijski pomogao Grad Čabar, no i nadalje nam nedostaje sredstava za uniforme svih ostalih mažoretkinja. Želja mi je uključiti se u Hrvatski mažoret savez i voditi mažoretkinje našeg grada na brojna natjecanja u državi i inozemstvu.

            Svakog prosinca, počevši od 2012. godine, u gradu Čabru organiziramo dvodnevno druženje za djecu koja osim sudjelovanja na brojnim kreativnim radionicama mogu doživjeti radost Božića putem raznih sadržaja koje vode educirani voditelji. Učenicima se organizira noćenje i večera/doručak u Pastoralnom centru Kćeri Marije Pomoćnice, a radionicama prisustvuju djeca iz grada Čabra i okolnih mjesta (Tršća, Prezida, Plešci i Gerova).

            Osim sadržaja za djecu dopredsjednik Udruge mladih “Motus”, Martin Kvaternik svakog kolovoza u Gerovu organizira veliko sportsko druženje pod nazivom ”Bijeli miš”. Odaziv Sportskom danu iz godine u godinu sve je brojniji, te se tako u sportskom dijelu susreta organizira mali nogomet, streetball, boćanje, stolni tenis, potezanje konopca, streljaštvo te bacanje kamena u dalj, a u večernjim satima organizira se i muzika u živo.

Na kraju moram napomenuti da imamo i svoju web stranicu pod nazivom www.udruga-motus.hr na kojoj možete pratiti sve najave događanja pod našim vodstvom, ali i vidjeti i pročitati sve što radimo”, objašnjava nam gđica Sanda Erent

            Nadamo se da će se takav angažman Udruge mladih ”Motus”i dalje nastaviti te s veseljem očekujemo buduće rezultate. Bravo ”Motus” – pokrenuli ste mlade Čabra!

ples karate

Upisano u: Događanja, Razno